Мои проекти

Семејно дрво

Семејно дрво

Оваа идеја за семејно дрво ја најдов на интернет. Со учениците одлучивме да правиме семејно дрво на измислено семејство. Учениците требаше да го претстават секој член од семејството (име, возраст, професија, физички изглед, што сакаат, што не сакаат). Навистина ни…

Откријте ја Франција

Откријте ја Франција

Денеска во нашето училиште беше одбележана Франкофонијата. Напишавме пораки за мир, извадивме зборови со француско потекло во нашиот јазик, направивме презенација за Франција и организиравме хуманитарна акција за малиот Матеј. Сето тоа беше збогатено со француска музика и флаери за…

Сакам/ Не сакам

Сакам/ Не сакам

Моментално работиме на проект со пријатели од Франција. Учениците навистина уживаа во правењето на сакам/не сакам постерите за нивните другарчиња од Франција кои ќе им помогнат подобро да се запознаат меѓусебно.

Мојата омилена ѕвезда …

Мојата омилена ѕвезда …

Моите ученици направија постери од нивната омилена ѕвезда и требаше на интернет да најдат барем една позната личност што не е од Франција, а зборува француски. Така направивме огромен постер од познати личности што зборуваат француски, затоа што француски е…