Мои проекти

Да живееме заедно

Да живееме заедно

Оваа година, под мотото „Да живееме заедно“ младите франкофони од ООУ „Ванчо Китанов“ – Пехчево ја одбележаа Франкофонијата. Преку многубројните активности ги промовираа темелните вредности на Франкофонијата: солидарноста, мирот, демократијата, човекови права и др.  • продажба на колачи за хуманитарна…

Да ја наместиме масата!

Да ја наместиме масата!

  Преку овој мал проект можете да ги научите вашите ученици како да ја постават масата во свечени прилики, притоа вежбајќи го вокабуларот за прибор за јадење на француски јазик. Дозволете им на вашите ученици да ја наместат масата следејќи…

Семејно дрво

Семејно дрво

Оваа идеја за семејно дрво ја најдов на интернет. Со учениците одлучивме да правиме семејно дрво на измислено семејство. Учениците требаше да го претстават секој член од семејството (име, возраст, професија, физички изглед, што сакаат, што не сакаат). Навистина ни…

Откријте ја Франција

Откријте ја Франција

Денеска во нашето училиште беше одбележана Франкофонијата. Напишавме пораки за мир, извадивме зборови со француско потекло во нашиот јазик, направивме презенација за Франција и организиравме хуманитарна акција за малиот Матеј. Сето тоа беше збогатено со француска музика и флаери за…