Мои проекти

Мали готвачи

Мали готвачи

МАЛИ ГОТВАЧИ  Франција е една од земјите позната по својата кујна. Во ноември 2010 година, француската гастрономија била додадена од страна на УНЕСКО во листата на светско “ духовно културно наследство“. Затоа ние пробавме да направиме палачинки “à la Française“. Учењето…

Магична напивка за убав ден

Магична напивка за убав ден

Нашиот мал проект за Ноќта на вештерките. Магична напивка за пријатен ден. Три лажици љубезност, три лажици љубов, еден килограм добри оцени, една фудбалска топка, малку чоколадо … Абракадабра и еве! 

Книгите не касаат

Книгите не касаат

Книгите не касаат- Со оваа активност ја промовиравме француската литература преведена на македонски јазик, го промовиравме францускиот јазик, ги рецитиравме песничките што сами си ги напишавме на француски јазик и јапромовиравме нашата стихозбирка наречена Petits poèmes, делевме маркери за книги…