Да ја наместиме масата!

 

Преку овој мал проект можете да ги научите вашите ученици како да ја постават масата во свечени прилики, притоа вежбајќи го вокабуларот за прибор за јадење на француски јазик. Дозволете им на вашите ученици да ја наместат масата следејќи ги вашите инструкции и користејќи ги работните листови што претходно ги имате подготвено. Истовремено можете да ги увежбувате и предлозите за место. Потоа учениците можат да преминат на украсување на приборот и боење. формална вечера

да ја наместиме масата

формална вечера

поставување на маса за посебни прилики

прибор за јадење

прибор за јадење

да ја наместиме масата за посебни прилики

Facebook Comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *