Bastille Day

Симболите на Франција

Симболите на Франција

Французите ја сметаат Француската револуција за најзначаен настан во нивната историја, и не случајно денешните републикански симболи како на пример националниот празник 14 Јули, химната, тробојното знаме, националното мото „Слобода, Еднаквост, Братство, се имаат појавено токму за време на револуционерниот…