игра

Собата на Никола

Собата на Никола

На интернет можете да најдете многу игри за декорирање на соба, но многу често се случува компјутерите да не работат (Нема интернет врска, нема глувче, нема тастатура, стари се и бавни со застарен софтвер, со еден збор ако ви работат…

Познати историски личности од Франција

Познати историски личности од Франција

Откријте некои од познатите историски личности во Франција и забавувајте се со вашите ученици преку играта Кој сум јас? користејќи карактеристики на познати историски личности од Франција или од вашата земја.

Игра со облекување

Игра со облекување

Оваа игра со облеквање можете да ја искористите на вашите часови по француски јазик. Можете да пробате вака или пак самите да си измислите текст така што учениците ќе треба да разберат и да ја облечат куклата(вежбајќи слушање и разбирање…