Собата на Никола

Собата на Никола

На интернет можете да најдете многу игри за декорирање на соба, но многу често се случува компјутерите да не работат (Нема интернет врска, нема глувче, нема тастатура, стари се и бавни со застарен софтвер, со еден збор ако ви работат…

Семејно дрво

Семејно дрво

Оваа идеја за семејно дрво ја најдов на интернет. Со учениците одлучивме да правиме семејно дрво на измислено семејство. Учениците требаше да го претстават секој член од семејството (име, возраст, професија, физички изглед, што сакаат, што не сакаат). Навистина ни…

Откријте ја Франција

Откријте ја Франција

Денеска во нашето училиште беше одбележана Франкофонијата. Напишавме пораки за мир, извадивме зборови со француско потекло во нашиот јазик, направивме презенација за Франција и организиравме хуманитарна акција за малиот Матеј. Сето тоа беше збогатено со француска музика и флаери за…

Сакам/ Не сакам

Сакам/ Не сакам

Моментално работиме на проект со пријатели од Франција. Учениците навистина уживаа во правењето на сакам/не сакам постерите за нивните другарчиња од Франција кои ќе им помогнат подобро да се запознаат меѓусебно.