Симболите на Франција

Французите ја сметаат Француската револуција за најзначаен настан во нивната историја, и не случајно денешните републикански симболи како на пример националниот празник 14 Јули, химната, тробојното знаме, националното мото „Слобода, Еднаквост, Братство, се имаат појавено токму за време на револуционерниот период. 

Симболите на Франција

Facebook Comments

3 thoughts on “Симболите на Франција

  1. Pingback: Douce France et son éducation en carton | E. B.'s Notebook

  2. Pingback: Douce France et son éducation en carton – EB'S Notebook