Се грижам за мојата планета

Денеска во нашето училиште беше одбележан Денот на франкофонијата. Со учениците од VI, VII и VIII одд. од Пехчево и од подрачното училиште во с. Црник приготвивме мала изложба на трудови со еко пораки (Се грижам за мојата планета), а воедно спроведовме и мала хуманитарна акција во која собравме средства за да му помогнеме на парализираното кученце Луси. Ова го направивме со цел да ја подигнеме еколошката свест кај младите, но и да ги потсетиме дека и животните имаат права. Се надеваме дека оваа наша постапка ќе ја следат и други млади луѓе и ќе придонесат за една поубава Македонија. 

Се грижиме за планетата Земја, старки Се грижам за мојата планета Пехчево, франкофонија еколошки постер со еко пораки планета Земја колачи, франкофонија планета земја мафини Мистер Бин во Франција презентација франкофонија и зошто француски француска кујна презентација  еко пораки, планета Земјаученички изработки планета Земја  еко постер со еко пораки

хуманитарна акција да ги почитуваме животнитехуманитарна акција за спас на Луси

планета Земја ученички изработки Се грижам за мојата планета француско знаме, мафини, зошто француски

Facebook Comments