Мојот прв час по француски

Се мислите што да работите со вашите ученици на првиот час по француски? Овој пост ќе ви даде идеја што можете да правите и притоа да ви биде интересно. Може учениците ги гледате прв пат, затоа потрудете се да им биде забавно. Можете да работите поздравување, отпоздравување, претставување. Можете да направите презентација или видео за виртуелна прошетка во Франција. 

Добредојдовте во Франција! 
презентација Франција презентација Францијапрезентација Франција Лувр презентација Франција Ница

Поздравување и отпоздравување 
поздравување на француски
поздравување на француски
претставување на француски јазик
поздравување на француски

Исто така подготвив и мали подароци за учениците и направив рамка Мојот прв час. Децата навистина се забавуваа. 

мојот прв час рамка

мојот прв час рамка

мојот прв час рамка

мојот прв час рамка
Дури и внук ми помагаше! 
мојот внук

 

Facebook Comments

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *