Да живееме заедно

Оваа година, под мотото „Да живееме заедно“ младите франкофони од ООУ „Ванчо Китанов“ – Пехчево ја одбележаа Франкофонијата. Преку многубројните активности ги промовираа темелните вредности на Франкофонијата: солидарноста, мирот, демократијата, човекови права и др. 

• продажба на колачи за хуманитарна акција

• изложба на цртежи на тема „Да живееме заедно“ 

• многу музика и танцување 

• две кратки театарски претстави

• пантомима 

Manifestation francophone « Vivre ensemble »   Le Petit prince, diplomes, Manifestation francophone « Vivre ensemble »

une exposition de dessins

une exposition de dessins

vente de gâteaux pour une action humanitaire

vente de gâteaux pour une action humanitaire

vente de gâteaux pour une action humanitaire

vente de gâteaux pour une action humanitairevente de gâteaux pour une action humanitaire

vente de gâteaux pour une action humanitaire

Vivre ensemble

Да живеме заедно, прослава на Франкофонијата

Да живеме заедно, прослава на Франкофонијата En classe de FLE, production théâtrale

le geographe, Petit prince

allumeur de réverbères, Petit Prince

le businessman, Petit prince

le vaniteux, Petit prince

le buveur, Petit prince

la reine, Petit prince

Да живеме заедно, прослава на Франкофонијата

je veux, manifestation francophone


Да живеме заедно, прослава на Франкофонијата on écrit sur les murs

Facebook Comments

2 thoughts on “Да живееме заедно

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *