Божиќ во Македонија

Во Македонија Божиќ го славиме на седми јануари, а Бадник е на шести. Тоа е затоа што Македонската Православна Црква го користи Јулијанскиот календар кој е 14 дена назад.  


Божиќ во Македонија на француски

Facebook Comments

One thought on “Божиќ во Македонија