храна

Во ресторан

Во ресторан

Како да нарачаме храна во ресторан и лексика поврзана со храна и пијалоци се навистина неопходни ако патувате во Франција. Се надеваме дека овие неколку фрази во презентацијава ќе ви послужат како да се снајдете во ресторан.  Au restaurant from…

Рецепт за палачинки

Рецепт за палачинки

Рецепти за палачинки: активност на часот по француски јазик. Предложете им на вашите ученици да го приготвите рецептот за палачинки на часот по француски и заедно да дегустирате. Се надевам дека оваа презентација ќе ви биде корисна за часовите по…