туристичка атракција

Ајфеловата Кула

Ајфеловата Кула

La Tour Eiffel или Ајфеловата Кула е железна кула изградена на Марсовите полиња поркај реката Сена во Париз. Тоа е највисоката градба во Париз и меѓу најпрепознатливите симболи во светот. Именувана според нејзиниот архитект Густав Ајфел, денес претставува една од…