најдобра книга

Малиот Принц од  Антоан де Сент Егзипери

Малиот Принц од Антоан де Сент Егзипери

Малиот Принц е роман од Антоан де Сент Егзипери, француски аристократ, писател, поет и пилот . Романот е третата најпреведувана книга на светот и е прогласен за најдобра кника на дваесетиот век во Франција.  Учењето француски преку литература може да биде…