Малиот принц

Да живееме заедно

Да живееме заедно

Оваа година, под мотото „Да живееме заедно“ младите франкофони од ООУ „Ванчо Китанов“ – Пехчево ја одбележаа Франкофонијата. Преку многубројните активности ги промовираа темелните вредности на Франкофонијата: солидарноста, мирот, демократијата, човекови права и др.  • продажба на колачи за хуманитарна…

Малиот Принц од  Антоан де Сент Егзипери

Малиот Принц од Антоан де Сент Егзипери

Малиот Принц е роман од Антоан де Сент Егзипери, француски аристократ, писател, поет и пилот . Романот е третата најпреведувана книга на светот и е прогласен за најдобра кника на дваесетиот век во Франција.  Учењето француски преку литература може да биде…