готвење

Мали готвачи

Мали готвачи

МАЛИ ГОТВАЧИ  Франција е една од земјите позната по својата кујна. Во ноември 2010 година, француската гастрономија била додадена од страна на УНЕСКО во листата на светско “ духовно културно наследство“. Затоа ние пробавме да направиме палачинки “à la Française“. Учењето…

Рецепт за палачинки

Рецепт за палачинки

Рецепти за палачинки: активност на часот по француски јазик. Предложете им на вашите ученици да го приготвите рецептот за палачинки на часот по француски и заедно да дегустирате. Се надевам дека оваа презентација ќе ви биде корисна за часовите по…