Вокабулар

Мојот прв час по француски

Мојот прв час по француски

Се мислите што да работите со вашите ученици на првиот час по француски? Овој пост ќе ви даде идеја што можете да правите и притоа да ви биде интересно. Може учениците ги гледате прв пат, затоа потрудете се да им…

Собата на Никола

Собата на Никола

На интернет можете да најдете многу игри за декорирање на соба, но многу често се случува компјутерите да не работат (Нема интернет врска, нема глувче, нема тастатура, стари се и бавни со застарен софтвер, со еден збор ако ви работат…

Во ресторан

Во ресторан

Како да нарачаме храна во ресторан и лексика поврзана со храна и пијалоци се навистина неопходни ако патувате во Франција. Се надеваме дека овие неколку фрази во презентацијава ќе ви послужат како да се снајдете во ресторан.  Au restaurant from…