Познати историски личности од Франција

Откријте некои од познатите историски личности во Франција и забавувајте се со вашите ученици преку играта Кој сум јас? користејќи карактеристики на познати историски личности од Франција или од вашата земја.

Познати историски личности од Франција

Facebook Comments