Малиот Принц од Антоан де Сент Егзипери

Малиот Принц е роман од Антоан де Сент Егзипери, француски аристократ, писател, поет и пилот .
Романот е третата најпреведувана книга на светот и е прогласен за најдобра кника на дваесетиот век во Франција. 

Учењето француски преку литература може да биде забавно искуство. Ова видео ви нуди добра вежба за читање. Запомтете: Колку повеќе вежбате толку подобри станувате!

Глава I 

little-prince-clip-art-132786

Facebook Comments