Загубени предмети

Загубени предмети – Многу често ни се случува да изгубиме нешто и тоа нешто да мораме да го опишеме за полесно да се најде. Значи, оваа презентација ќе ви помогне да научите како да опишувате предмети на француски јазик. Како да ја опишете формата, големината, бојата, материјалот. Се надевам ќе ви се допадне. 

Еве ви неколку линка кои ќе ви помогнат да го увежбате опишувањето на предмети.
1. L’objet mystère 1 – Exercice A

2. L’objet mystère 2 – Exercice A

3. La matière

4. Ça sert à quoi ?

qrcode.25413332

Facebook Comments